Yleisötyö

Mikkelin kaupuginorkesteri tekee monenlaista yleisötyötä, jolla pyrimme tavoittamaan uutta yleisöä ja tutustuttamaan ihmisiä klassisen musiikin maailmaan. Viemme konsertteja Mikaelin ulkopuolelle ja myös Mikkelin rajojen ulkopuolelle uusille yleisöille. Joka syksy teemme osana Mikkelin kaupungin kulttuuripolku-hanketta vierailuja Mikkelin alueen kouluihin, joissa orkesterin muusikot esiintyvät pienemmillä kokoonpanoilla ja esittelevät klassista musiikkia koululaisille. Myös erilaisten koululais- ja päiväkotiryhmien vierailut orkesterin harjoituksissa ovat osa yleisötyötämme. Vierailemme myös Mikkelin alueen palvelukodeissa viemässä musiikin iloa vanhuksille, jotka eivät muutoin konsertteihin välttämättä pääsisi. Myös lastenmusiikki kuuluu säännöllisesti orkesterin ohjelmistoon.

Yleisötyöksi voidaan laskea myös Taiteilijavartit, joita järjestetään tavallisesti puoli tuntia ennen konsertin alkua Mikaelin lämpiötiloissa. Taiteilijavarteissa jututetaan illan esiintyjiä ja saadaan henkilökohtaisempi näkökulma musiikkitaiteilijan elämään ja pohjustusta illan konserttiin.

Orkesteri tekee myös säännöllisesti ilmaiskonsertteja esimerkiksi kauppakeskus Stellassa, jossa soitetaan paitsi klassista jousiorkesterirepertuaaria, myös populaari- ja iskelmämusiikkia.