Hyvä tietää

KONSERTTITALO

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on professori Arto Sipisen suunnittelema, suomalaisen arkkitehtuurin upea taidonnäyte. Vuonna 1989 valmistunut rakennus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pankalammen rannalla, Hanhilammen luonnonsuojelualueen tuntumassa. Kaupungin keskustaan on Mikaelista matkaa noin kilometri.

Talon materiaaleina käytetyt lappilainen Tervolan marmori, lämmin messinki ja koivuiset kalusteet luovat sisätiloihin lämpöisen ja lähes idyllisen tunnelman.

Mikaelissa on kaksi konserttisalia. Martti Talvela -salissa  on 692 istumapaikkaa, joista permannolla on 520 ja parvella 172. Kamarimusiikkisalissa on 166 istumapaikkaa. Akustiikan on suunnitellut porfessori Alpo Halme, joka useiden pienosmallien kokeiden avulla onnistui luomaan Martti Talvela -salista akustisesti yhden parhaimmista suomalaisista konserttisaleista. Sali mukautuu tilaisuuden luonteen, valaistuksen ja äänimaailman mukaan monipuoliseksi esiintymispaikaksi. Martti Talvela -salissa ovat levyttäneet myös useat kansainväliset levy-yhtiöt.

VAATESÄILYTYS

Sisääntuloaulaan sijoittuvat naulakko, asiakaswc:t, lipunmyynti ja toimisto. Naulakkopalvelua hoitavat Mikkelin musiikkiluokkien tuki ry. Vaatesäilytys konserttin aikana on 2 €.

PYSÄKÖINTI

Konsertti- ja kongressitalo Mikaelilla on oma maksuton pysäköintialue 167 autolle.

ISTUMAPAIKKAKARTTA
Martti Talvela -sali

OPASTUS
Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli
Sointukatu 1
50100 Mikkeli

Mikaeli sijaitsee noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Autolla: klikkaa karttaa suuremmaksi
Konsertti- ja kongressitalo Mikaelilla on oma maksuton pysäköintialue 167 autolle.

Taksilla: Mikkelin taksi, tilausnumero 0600 300 55

Paikallisliikenteellä: Linjalla nro 4 pääsee keskustasta Mikaeliin.

Junalla: www.vr.fi

Bussilla: www.matkahuolto.fi

Hotelleja:
Sokos Hotels
Scandic Hotels
Uusikuu
Saimaa Lake Villas
Tertin kartano

Hyödyllisiä linkkejä:
Mikkeli nyt
Visit Mikkeli
Saimaa meetings
Mikkelin Musiikkijuhlat