Yleisölle

Jos et ole tottunut konserteissa kävijä ja sinua arveluttaa, ettet tiedä miten tulisi käyttäytyä, niin lue ensin tämä.

Konsertteihin ei ole olemassa pukukoodia, vaan siisti perusvaatetus käy oikein hyvin. Samoin kuin pukeutuisit ravintolaan tai muuhun julkiseen paikkaan mennessäsi. Konserteissa ei myöskään ole tarkkaa etikettiä miten käyttäytyä. Klassisen musiikin konsertit ovat taiteellisia viihdetapahtumia siinä missä teatteri-, musikaali- ja kevyen musiikin tapahtumatkin. Voit siis huoletta olla rennosti oma itsesi ja antaa musiikin viedä. Konsertissa kannattaa muistaa antaa kanssakuuntelijoille rauha kuunnella – juuri muita sääntöjä ei konsertteihin ole.

Konserteissa jaetaan tavallisesti käsiohjelma, josta voit lukea tarkempia tietoja konsertin esiiintyjistä ja teoksista. Sinun ei tarvitse tietää säveltäjistä tai solisteista mitään voidaksesi nauttia konsertista. Käsiohjelmasta saat halutessasi tietoa, joka voi osaltaan syventää konserttikokemustasi.

Mikaelissa on konserttien aikana avoinna ravintola, josta saa ennen konserttia ja väliajalla kahvia, teetä, pikkupurtavaa. Ravintolassa on myös anniskeluoikeudet.