Orkesterin matkassa Kangasniemelle

03.06.2019

Yleisöllä on mahdollisuus matkustaa orkesterin kanssa bussilla Mikaelista Kangasniemelle. Bussi lähtee Mikaelista klo 14:45 ja palaa konsertin jälkeen. Kyyti on yleisölle maksuton. Kangasniemen kunta järjestää opastetun kierroksen Kangasniemen Kotiseutumuseossa sekä Pirtin perinnepuistossa. Ravintola Puulaaki tarjoaa konserttivieraille erikoishintaisia annoksia ennen konserttia. Mukaan mahtuu 40 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot kaupunginorkesterin toimistosta: 044 794 5711 tai orkesteri@mikkeli.fi .

 

 

MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERIN KEVÄTKAUSI HUIPENTUU MARJUKKA TEPPOSEN VIERAILUUN

 

Mikkelin kaupunginorkesterin kevätkauden viimeinen konsertti kuullaan torstaina 6.6.2019 klo 19 Kangasniemi-salissa taiteellisen partnerimme Daniel Raiskinin johtamana. Palkittu sopraano Marjukka Tepponen tulkitsee Benjamin Brittenin Les Illuminations -teoksen. Kesäisessä illassa soivat myös Edward Elgarin hienostunut Serenadi, Felix Mendelssohnin 14-vuotiaana säveltämä moni-ilmeinen 9. jousisinfonia sekä W.A. Mozartin dramaattinen Adagio ja Fuuga.

Pietarilaissyntyinen, nykyään Amsterdamissa asuva Daniel Raiskin opiskeli Pietarin konservatoriossa alttoviulun soittoa ja orkesterinjohtoa. Ennen kapellimestariuraansa hän vakiinnutti asemansa yhtenä Euroopan arvostetuimpana alttoviulistina. Daniel Raiskin toiminut Rheinische Philharmonie -orkesterin, puolalaisen Arthur Rubinstein filharmonisen orkesterin sekä Teneriffan sinfoniaorkesterin pääkapellimestarina. Tällä hetkellä maestro toimii Belgradin filharmonisen orkesterin päävierailijana sekä Winnipegin sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana. Mikkelissä Raiskin vieraili aiemmin useasti noin kymmenen vuotta sitten, ja vuonna 2016 tapahtunut uusintavierailu johti taiteellisen partnerin sopimukseen.

Tämän hetken eturivin sopraanoihin kuuluva Marjukka Tepponen on valloittanut karismallaan niin yleisön, kuin kriitikotkin suomalaisilla ja kansainvälisillä ooppera-areenoilla. Tepponen on vakiovierailija niin maakuntaoopperoissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, kuten Suomen Kansallisoopperassakin. Kansainvälisen debyyttinsä hän teki Grazin oopperan La Bohémen Mimín roolissa vuonna 2010. Tepponen on tunnettu myös ahkerana konsertoijana, niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin saralla. Hän on myös levyttänyt useita albumeja ja oopperatallenteita.

KESÄILLAN VALOA
to 6.6.2019 klo 19, Kangasniemi-sali
Daniel Raiskin, kapellimestari
Marjukka Tepponen, sopraano

Edward Elgar: Serenadi jousille
Benjamin Britten: Les Illuminations
W. A. Mozart: Adagio ja fuuga c-molli
Felix Mendelssohn: Jousisinfonia nro 9

LIPUT: 24,50 € / 22,50 € / 8 €