Jaakko Antila

Jaakko AntilaIntendentti

Jaakko Antila on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2009 pääaineenaan musiikkitiede. Opinnoissaan musiikin tuotantoon ja hallintoon erikoistunut Antila tuli Mikkelin kaupunginorkesteriin syksyllä 2017 nuotistonhoitaja-tuottajan sijaiseksi. Intendenttinä hän on toiminut vuoden 2018 alusta. Aiemmin hän on toiminut Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman tuotantosihteerinä sekä Jorma Martinmäki oy:n myynti ja markkinointivastaavana.

Musiikkiopinnot Jaakko on aloittanut Pohjois-Pirkanmaan musiikkiopistossa Virroilla 6-vuotiaana. Tuolloin instrumentiksi valikoitui viulu. Myöhemmin hän on suorittanut myös pop/jazz kitaratutkinnon samaisesta musiikkiopistosta. Muusikon opiskelut saivat parikymppisenä jäädä lentopallon alettua viedä enemmän aikaa.

Musiikin ohella urheilu onkin aina kuulunut Jaakon harrastuksiin ja lentopallo vei hänet pelaamaan aina liigatasolle saakka. Antila rentoutuu vapaa-ajallaan punttisalilla sekä luontoretkillä perheen kanssa.

Jukka Mäkelä

Jukka MäkeläNuotistonhoitaja-tuottaja

Ilmajoelta lähtöisin oleva Jukka Mäkelä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana. Alkuopinnot Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa johdattivat jo varhaisessa vaiheessa orkesterisoiton ja kamarimusiikin saloihin. Ammattimaiset opinnot jatkuivat Päijät-Hämeen konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla ja jatko-opinnot Keski-Pohjanmaan konservatoriossa John Crawfordin johdolla. Lisäksi hän täydensi viuluopintojaan Norjan musiikkikorkeakoulussa.

Monipuolinen muusikonura käsittää konserttimestarin ja äänenjohtajan toimia Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkestereissa sekä pitkäaikaisen jäsenyyden Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Pedagogin ominaisuudessa Mäkelä on toiminut mm. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.

Vuodesta 2006, Norjan musiikkikorkeakoulussa suoritettujen taidehallinnon opintojen jälkeen, Mäkelä toimi tiedottaja-tuottajana Vaasan kaupunginorkesterissa vuoteen 2015 saakka. Vuonna 2008 Mäkelä toimi vt. toiminnanjohtajana Korsholman Musiikkijuhlilla ja 2011 vt. rehtorina Mustasaaren musiikkiopistossa. Kemiönsaaren Musiikkijuhlien toiminnanjohtajana hän aloitti vuonna 2009. Vuodesta 2015 lähtien hän on työskennellyt vakituisesti Mikkelin kaupunginorkesterin nuotistonhoitaja-tuottajana ja syksyn 2017 hän toimi kaupunginorkesterin vt. intendenttinä.

Anu Pettinen

Anu Pettinen on toiminut orkesterisihteerinä vuodesta 2016 alkaen.