Lauri Kotila

II-VIULUN ÄÄNENJOHTAJA

Lauri Kotila

Lauri Kotila opiskeli viulunsoittoa ja musiikkipedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta valmistui 2012. Opintoihin sisältyi modernin viulun lisäksi myös barokkiviuluopintoja ja orkesterin johdon kursseja. Jälkimmäistä hän täydentänyt opintojen jälkeen kursseilla. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli Vuosaaren musiikkikoulussa 3 vuotta musiikkipedagogina. Lauri soitti Mikkelin kaupunginorkesterissa sijaisena 1-viulussa 2016-2019 ja syksystä 2019 lähtien hän on soittanut 2-viulun äänenjohtajan paikalla ensin sijaisena ja lopulta koesoiton jälkeen kaupunginorkesterin vakituisena jäsenenä.

Lauri ilmoitti 5-vuotiaana, että haluaisi aloittaa viulunsoiton, koska se näytti niin hauskalta. Tunnit alkoivat 6-vuotiaana ja  parin vuoden soittoharrastuksen jälkeen hän olikin jo varma, että haluaa musiikin ammattilaiseksi.

Päämäärätietoisuus teki tavoitteista totta. Modernin viulun lisäksi opintoihin kuului vuoden kestoinen barokkiviulunsoiton erikoiskurssi sekä orkesterinjohtamisen opintoja kurssimuotoisesti. Lauri toimi myös Lauttasaaren orkesterin kapellimestarina 2011-2012, johdetuista teoksista mainittakoon Sergei Rachmaninovin 3. pianokonsertto ja Camille Saint-Saënsin Johdanto ja Rondo capriccioso.

Lahja Pulkkinen

II-VIULUN VARAÄÄNENJOHTAJA

Lahja Pulkkinen

Lahja Pulkkinen on kotoisin Mikkelistä. Ammattiopinnot hän suoritti Jyväskylän ja Päijät-Hämeen konservatorioissa. Työura orkesterimuusikkona alkoi Kotkassa ja on jatkunut Mikkelissä vuodesta 1986.

Tuukka Lehtonen

Tuukka LehtonenII-VIULUN SOITTAJA

Tuukka Lehtonen valmistui vuonna 1996 Keski-Suomen Konservatoriosta Jyväskylässä viulunsoiton opettajaksi Anatoli Melnikovin johdolla.

Kipinän viulunsoittoon Tuukka sai jo pienenä poikana. Konsta Jylhän konsertissa hän sahasi jo innokkaasti kättään.

Tuukka on koko aktiivisen ammattiviulistin uransa ajan soittanut Mikkelin Kaupunginorkesterissa syksystä 1998 alkaen, ensin sijaisena ja myöhemmin vakinaisena jäsenenä 2. viulussa.

Tuukkaa voidaan nähdä usein orkesterin laulusolistina ja hän on myöskin ahkera sovittaja ja orkestroija.

Vapaa-ajalla kaiutinrakennus ja frisbeegolf ovat Tuukalle mieluisia harrastuksia.