Jyrki Lasonpalo

Jyrki LasonpaloMikkelin kaupunginorkesterin konserttimestari Jyrki Lasonpalo aloitti viulunsoiton nelivuotiaana isänsä opastuksella, minkä jälkeen hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja solistisella osastolla opettajinaan Pekka Kari, Kaija
Saarikettu ja Igor Bezrodnyi.  Opinnot Sibelius-Akatemiassa päättyivät erinomaisella arvosanalla suoritettuun A-kurssitutkintoon vuonna 1990.

Lasonpalon ensiesiintyminen oli Radion sinfoniaorkesterin solistina vuonna 1979. Tapiola Sinfoniettassa Lasonpalo soitti ensiviulua vuosina 1987-1993. Sen jälkeen hän toimi Sinfonia Lahden vuorottelevana konserttimestarina kunnes siirtyi Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestariksi syksyllä 2012. Vuodet 2004-2005 Lasonpalo työskenteli Turun filharmonisen orkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina.  Hän on Suomalaisen kamariorkesterin jäsen ja on toiminut siinä myös konserttimestarina. Solistina Lasonpalo on esiintynyt useiden suomalaisorkesterien kanssa.

Kamarimuusikkona Lasonpalo on esiintynyt Yhdysvalloissa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa, mm. Wienin Musikvereinissa sekä Suomen merkittävimmillä musiikkijuhlilla. Kamarimusiikkilevytyksiä hän on tehnyt BIS-levymerkille.

Orkesterinjohtoa Lasonpalo on opiskellut mm. professori Jorma Panulan ja kapellimestari Atso Almilan johdolla. Hän on työskennellyt kapellimestarina Turun filharmonisen orkesterin, Turku Ensemblen, Sigyn Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahti Chamber Ensemblen, Sibelius-Akatemian kamariorkesterin sekä vuonna 2007 perustamansa Lahden kamariorkesterin kanssa.

Vapaa-ajallaan Jyrki on innokas jääkiekkoilija ja viihtyy mökillään touhuamassa.

Ida Tunkkari


Kokkolalaislähtöinen Ida Tunkkari aloitti viulutunnit 5-vuotiaana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa muusikkovanhempiensa innostamana. Lukion jälkeen soitto-opinnot veivät Tukholmaan, Edsbergin kamarimusiikkipainotteiseen musiikki-instituuttiin, jossa opettajana toimi Per Enoksson. Tukholmasta Ida valmistui musiikin kandidaatiksi keväällä 2016, ja samana syksynä jatkuivat opinnot Helsingissä Sibelius-Akatemiassa Merit Palaksen luokalla, josta Ida valmistui vuonna 2019 musiikin maisteriksi.

Ida aloitti työt Mikkelin kaupunginorkesterin 2. konserttimestarina vuoden 2020 alusta.

Vapaa-ajalla Ida nauttii luonnossa liikkumisesta, mökkeilystä ja kansanmusiikin soittelusta perheen kanssa.

Lauri Lehto

Lauri Lehto

Lauri Lehto 1. viulun äänenjohtaja

Lauri Lehto aloitti viulunsoiton Hyvinkään musiikkiopistossa 7-vuotiaana. Harrastus vei lukion jälkeen opintoihin Lahteen ensin Päijät-Hämeen konservatoriossa ja myöhemmin Lahden ammattikorkeakoulussa.

Opintojen jälkeen Lauri teki töitä freelancerina ympäri Suomea kunnes aloitti Mikkelin kaupunginorkesterissa I-viulun äänenjohtajana syksyllä 2008.

Kiinnostus teknologiaan johti siihen, että töiden rinnalla harrastaminen vaihtui syksyllä 2016 tieto- ja viestintätekniikan opinnoiksi Metropolialla.