Ladataan Tapahtumat

« Takaisin

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

UUDESTA MAAILMASTA

ke 20.2.2019 klo 19, Mikaeli
to 21.2.2019 klo 19, Carelia-sali, Joensuu

Yhteistyössä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa
Jurjen Hempel, kapellimestari

Julien van Mellaerts, baritoni

Igor Stravinsky: Neljä norjalaista tunnelmaa
Aaron Copland: Old American songbook 1 & 2
Antonín Dvořák: Sinfonia nro 9 e-molli op. 95 ”Uudesta maailmasta”

LIPUT: 27,50 € / 25,50 € / 10 €

——————————

MIKKELIN JA JOENSUUN KAUPUNGINORKESTERIEN YHTEISKONSERTISSA UUDEN MAAILMAN KAIKUJA 

Keskiviikkona 20.2.2019 klo 19 soi Mikaelissa yhteistyössä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa Dvořákin tunnetuimpiin teoksiin lukeutuva Dvořákin yhdeksäs sinfonia lisänimeltään “Uudesta maailmasta”. Konsertin johtaa Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel ja solistina kuullaan uusiseelantilaista baritoni Julien Van Mellaertsia, joka on niittänyt mainetta useiden laulukilpailuiden voitoilla. Hän tulee tulkitsemaan Aaron Coplandin amerikkalaisiin perinnelauluihin pohjautuvat laulusarjat Old American songbook 1 & 2. Konsertin aloittaa Igor Stravinskyn Neljä norjalaista tunnelmaa -sarja, joka oli alun perin tilattu elokuvamusiikiksi Hollywoodiin.

“Olen vakuuttunut, että tämän maan musiikki tulee perustaa niin sanotuille mustien melodioille. Sen täytyy olla kaiken vakavan ja omaperäisen musiikin kivijalka Yhdysvalloissa”, ennusti Antonín Dvořák ja sävelsi uuden mantereen sävelistä tunnetuimman sinfoniansa kuin sanojensa takuiksi. Aaron Coplandin lauluissa arjen askareet sujuvat amerikkalaiseen tapaan, huumorilla ja ripauksella tervettä itsetuntoa.

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel opiskeli orkesterinjohtoa mm Bernard Haitinkin ja Lorin Maazelin johdolla. Hempel sijoittui Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 jaetulle kolmannelle sijalle. Monipuolisen Hempelin ohjelmistossa on mm. nykymusiikkia ja oopperaa, jota hän johtanut mm. Mariinski-teatterissa. Suomessa hän johtanut mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Radion sinfoniaorkesteria ja Tapiola Sinfoniettaa. Hempel johtaa säännöllisesti myös mm. London Sinfoniettaa, BBC:n sinfoniaorkesteria, Netherlands Wind Ensemblea ja Nieuw Ensemblea.

Uusiseelantilainen lukuisten kansainvälisten laulukilpailujen voittaja, baritoni Julien Van Mellaerts vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa. Kuluvalla kaudella hän esiintyy mm. Wigmore Hall:ssa Lontoossa, Pierre Boulez-salissa Berliinissä ja jatkaa konsertoimista suoraan Joensuusta New Yorkiin.

Juilen Van Mellaerts, baritoni