Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAIMAA SINFONIETTA – REINILÄISITTÄIN

22.9.2023 @ 19:00 - 21:00

SAIMAA SINFONIETTA – REINILÄISITTÄIN

to 21.9.2023 klo 19 Lappeeranta-sali
pe 22.9.2023 klo 19 Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
József Balog, piano

Antonín Dvořák: Legendat op.59, nro 1-4
Richard Strauss: Burleski pianolle ja orkesterille
Robert Schumann: Sinfonia nro 3 Es-duuri “Reiniläinen”

Saimaa Sinfonietan syyskauden ensimmäinen konsertti on romantiikan klassikoita pullollaan. Kapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla päästään nauttimaan 1800-luvun musiikista kukkeimmillaan.

Richard Strauss kamppaili nuorena miehenä pianolle ja orkesterille säveltämänsä teoksen, Scherzo d-mollissa, kanssa. Teos todettiin teknisesti liian haastavaksi ja monimutkaiseksi, ja Strauss ohjasi tarmonsa muualle. Esiteltyään teoksen pianovirtuoosi Eugen d’Albertille, tämä ehdotti siihen muutoksia ja muokkauksen jälkeen teos sai myös uuden nimen, Burleski. Ajan myötä sävellyksestä tuli Straussin suosituimpia sävellyksiä, joka kuului myös hänen omiin suosikkeihinsa tuotannossaan. Unkarilaisen huippupianistin József Balogin taituruus pääsee loistamaan tämän teknisesti haastavan, mutta hurmaavan teoksen parissa.

Robert Schumannin Sinfonia nro. 3 ”Reiniläinen” sai innoituksensa säveltäjän Reininmaalle tekemän matkan jälkeen. Alueen luonto ja erityisesti Kölnin katedraali tekivät vaikutuksen romantikkosäveltäjään ja niinpä Schumann sävelsi varsin lyhyessä ajassa uuden sinfoniansa suuren inspiraation vallassa. Viisiosainen teos on romanttista orkesterisointia vaikuttavimmillaan ja värikkäimmillään, jossa on myös Beethovenin vaikutus vahvasti kuultavissa.

Tunnelmallisen ohjelman täydentää Antonín Dvořákin Legendat -sarjan neljä ensimmäistä osaa, joissa liikutaan syvällisen mietiskelevissä tunnelmissa rikkaan orkestroinnin sävyttämänä.

LIPUT (Mikaelin konsertti): 30 € / 27 € / 12 €
HINTA S-ETUKORTILLA: 27 € / 25 € / 10 €

Varaa liput tästä Mikaelin konserttiin (lippu.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
22.9.2023
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Mikkelin kaupunginorkesteri

Tapahtumapaikka

Mikaeli
Sointukatu 1
Mikkeli,
+ Google Map