Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

SAIMAA SINFONIETTA – KUNINKAALLA ON HAUSKAA

6 marraskuun @ 18:00 - 20:00

ke 6.11.2024 klo 18, Mikaeli
to 7.11.2024 klo 19, Lappeenranta-sali

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Janne Malinen, kitara

Léo Delibes: Le Roi s’amuse
Olli Kortekangas: Kitarakonsertto (kantaesitys)
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 4 ”Italialainen”

Saimaa Sinfonietta tarjoilee iloa ja piristystä marraskuun harmaaseen tällä jo otsikossaan hauskuutta lupaavassa konsertissaan. Léo Delibes oli ranskalainen säveltäjä, joka kirjoitti musiikin Victor Hugon näytelmään Le Roi s’amuse. Näytelmää on käytetty pohjana myös Verdin kuuluisassa Rigoletto-oopperassa. Delibes’n sävellys on tanssillinen pastissi, josta ei huumoria puutu.

Konsertissa kuullaan tämän syksyn toinen kantaesitys Mikkelissä, kun Olli Kortekankaan Saimaa Sinfonietalle säveltämä Kitarakonsertto pääsee päivänvaloon. ”Kitarakonsertossa yhdistyy useampi minulle tärkeä asia: niitä ovat kiinnostus itse soittimeen, yhteistyö Janne Malisen kanssa sekä konserttomuodon tarjoamat haasteet ja mahdollisuudet. Saimaa Sinfonietan teostilaus tuli hyvään saumaan: oopperoiden ja muun vokaalimusiikin lomassa on tärkeää voida palata instrumentaalisen ilmaisun pariin, olkoonkin että tietty kerronnallisuus taitaa olla teoksissani aina läsnä lajista riippumatta. Konsertto on klassiseen tapaan kolmiosainen. Vähemmän perinteistä on että käytän siinä sekä perinteistä akustista kitaraa että nailonkielistä sähkökitaraa.” – Olli Kortekangas –

Konsertin päätteeksi kapellimestari Erkki Lasonpalo päästää valloilleen riemukkaat sävelet Mendelssohnin neljännestä sinfoniasta, joka tunnetaan lisänimellä Italialainen. Teoksen ensimmäiset luonnokset saivat alkunsa säveltäjän Italian-matkalla, josta hänelle tarttui vaikutteita muun muassa roomalaisesta saltarellosta sekä napolilaisesta tarantellasta. Jos ei tällä marraskuun harmaus kukistu, niin ei sitten millään.

LIPUT (Mikaelin konsertti): 30 € / 27 € / 12 €
HINTA S-ETUKORTILLA: 27 € / 24 € / 10 €

Varaa lippusi täältä (lippu.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
6 marraskuun
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjä

Mikkelin kaupunginorkesteri

Tapahtumapaikka

Mikaeli
Sointukatu 1
Mikkeli,
+ Google Map