Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PEER GYNT

28.9.2023 @ 18:00 - 20:00

PEER GYNT

to 28.9.2023 klo 18, Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Lilja Haatainen, viulu

Yhteistyössä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa

Erkki Lasonpalo, kapellimestari

Giuseppe Verdi: La forza del destino -alkusoitto
Max Bruch: Skottilainen fantasia viululle ja orkesterille op. 46
Edvard Grieg: Peer Gynt sarjat nro 1 & 2

Syksyn keskellä Mikkelissä on tarjolla upea spektaakkeli, kun kaupunginorkesteri yhdistää voimansa Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa päätä huimaavan ohjelman parissa.

Vuonna 1874 norjalainen näytelmäkirjailija Henrik Ibsen tilasi maanmieheltään, säveltäjä Edvard Griegiltä musiikin Peer Gynt -näytelmäänsä. Loppu on historiaa: sävellys sisältää tunnetuimpia melodioita klassisen musiikin maailmassa. Säveltäjä muokkasi myöhemmin näyttämömusiikin pohjalta kaksi orkesterisarjaa, jotka ovat saaneet sittemmin huiman suosion. Tarjolla on hurjaa dramatiikkaa, mutta myös elegistä lyyrisyyttä, siis kansallisromantiikkaa parhaimmillaan.

Viulisti Lilja Haatainen on hämmästyttänyt musiikkimaailmaa viime vuosina. Vasta 12-vuotiaalla viulun huippulahjakkuudella on jo useampi viulukilpailuvoitto ja esiintymisiä ammattiorkesterien solistina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nyt Haatainen tarttuu Max Bruchin skotlantilaisista kansanlauluista ammentavaan Skottilaiseen fantasiaan viululle ja orkesterille.

Lisätään alkupalaksi vielä Giuseppe Verdin alkusoitto La forza del destino -oopperasta, niin luvassa on takuulla ikimuistoinen konsertti-ilta. Vivon taiteellinen johtaja ja Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo luotsaa joukkojaan tässä dramaattisessa ohjelmassa.

LIPUT: 30 € / 27 € / 12 €

Varaa liput tästä (lippu.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
28.9.2023
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjä

Mikkelin kaupunginorkesteri

Tapahtumapaikka

Mikaeli
Sointukatu 1
Mikkeli,
+ Google Map