Ladataan Tapahtumat

« Takaisin

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PÄÄSIÄINEN BACHIN SEURASSA

ke 31.3.2021 klo 19 Mikkelin tuomiokirkko

Jonas Rannila, kapellimestari
Essi Luttinen, mezzosopraano
Ida Tunkkari ja Lauri Kotila, viulusolistit
Markus Malmgren, urut
Laura Kemppainen, oboe

MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERIN PÄÄSIÄISTÄ VIETETÄÄN J.S. BACHIN SEURASSA

Uruilla ja oboella vahvistettu Mikkelin kaupunginorkesterin pääsiäisviikon konsertti Mikkelin tuomiokirkossa käsittää kokonaisen ohjelman J.S. Bachin musiikkia. Ohjelman on suunnitellut Jonas Rannila, joka myös johtaa konsertin. Konsertin laulusolistina laulaa mezzo-sopraano Essi Luttinen. Kaksoisviulukonserton solisteina soittavat Mikkelin kaupunginorkesterin 2. konserttimestari Ida Tunkkari ja II viulun äänenjohtaja Lauri Kotila.

J.S. Bachin kuuluisan kantaattisopimuksen johdosta on ihmiskunnalla käytettävissään korkealaatuisia teoksia pienimpiinkin arjen juhlahetkiin. Mikkelin kaupunginorkesterin konsertissa kuunnellaan Sinfoniat kantaateista BWV 12 ja BWV 21. Kantaatit Wiederstehe doch der Sünde ja Vergnügte ruh, beliebte Seelenlust tulkitsee Essi Luttinen.  Bachin konsertoista kuuluisimpia on kaksoisviulukonsertto BWV 1043. Sen solisteina esiintyvät kaupunginorkesterin viimeisimmät kiinnitykset, 2. konserttimestari Ida Tunkkari ja II viulun äänenjohtaja Lauri Kotila. Konsertin päättää aaria Erbarme dich, mein Gott Matteus-passiosta BWV 244.

Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Royal College of Music’ssa musiikin maisteriksi kouluttautuneen mezzosopraano Essi Luttisen ääntä on ylistetty laajasti sen kauneudesta ja ilmaisuvoimaisuudesta. Hän on kysytty konserttiesiintyjä, ja hänen ohjelmistonsa on laaja ulottuen varhaisesta barokista nykymusiikkiin, liedistä jazziin, viihdemusiikkiin sekä musiikkiteatterin eri muotoihin. Essi Luttinen pyrkii etsimään epätavallisia ilmaisutapoja. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu paljon nykyteoksien kantaesityksiä, ja nykyoopperaan keskittyvän ammattilaisryhmän Ooppera Skaalan taiteellisena johtajana (2014-) hän on ollut mukana luomassa kokonaan uusia musiikillisia ja esityksellisiä konsepteja.

Jonas Rannila valmistui joulukuussa 2017 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan kuoronjohto. Hän on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa myös Leipzigissa sekä tutkinut oopperateoksia Rooman Villa Lantessa. Rannilan kapellimestariopettajina ovat toimineet mm. professorit Roland Börger, Leif Segerstam, Florian Ludwig ja Barbara Rucha. Kuoronjohtoa Rannila on opiskellut Matti Hyökin ja Nils Schweckendiekin johdolla. Rannilan laaja-alaista musiikinopiskelua ovat tukeneet myös pianon-, oboen- ja alttoviulunsoitto sekä tausta Cantores Minores -poikakuorossa. Hän on opiskellut laulua Hannu Niemelän, Jorma Elorinteen ja Tom Nymanin johdolla sekä laulanut mm. Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Helsingin kamarikuorossa. Rannila on myös toiminut pianon- ja cembalonsoittajana Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa.

Itä-Suomen AVI:n määräämien koronarajoitusten vuoksi konserttiin ei voida ottaa yleisöä. Konsertti lähetetään suorana verkkolähetyksenä Semilive-palvelun kautta osoitteessa www.semilive.fi/fi/lahetykset-ja-liput/mikkelin-kaupunginorkesteri/

OHJELMA:

Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen, BWV 12:1 Sinfonia
kantaatti 3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate) vuodelta 1714

Widerstehe doch der Sünde, BWV 54
alttosoolokantaatti vuodelta 1714

Doppelkonzert für zwei Violinen d-Moll, BWV 1043
kaksoisviulukonsertto vuodelta 1730/1731

Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust, BWV 170
alttosoolokantaatti vuodelta 1726

Ich hatte viel Bekümmernis, BWV 21:1 Sinfonia
kantaatti 3. sunnuntai helluntaista (e per ogni tempo) vuodelta 1713

Erbarme dich, mein Gott, BWV 244:39
alttoaaria Matteuspassiosta vuodelta 1727