Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LINDA LAMPENIUS

21 helmikuun @ 18:00 - 20:00

HUOM! kapellimestari vaihtuu. Lisäksi ohjelmassa pieniä muutoksia etukäteen ilmoitettuun nähden.

ke 21.2.2024 klo 18, Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Linda Lampenius, viulu

Dmitri Shostakovits: Valssi nro 2
Pietro Mascagni: Intermezzo oopperasta Cavaleria Rusticana
Jean Sibelius: Sarja viululle ja jousille op. 117
Johan Svendsen: Romanssi op. 26
Edward Elgar: Salut d’Amour op. 12
John Williams: Teema elokuvasta Schindlerin lista
Marco Enrico Bossi: Intermezzi Goldoniani

Helmikuinen konsertti Mikaelissa tarjoaa huippumielenkiintoisen ohjelman sekä arvovaltaiset esiintyjävieraat. Orkesteria johtaa ennakkotiedoista poiketen pääkapellimestari Erkki Lasonpalo. Konsertin solistina soittaa Sibelius-Akatemian kasvatti, viulisti Linda Lampenius, joka on tehnyt mittavan uran lähinnä ulkomailla liikkuen sulavasti musiikin tyylilajista toiseen.

Linda Lampenius tulkitsee konsertissa viehättävän kokoelman teoksia sooloviululle ja jousiorkesterille. Jean Sibeliuksen taiturillinen sarja viululle ja jousille jäi hänen opusluettelonsa viimeiseksi teokseksi ja löytyi vasta säveltäjän kuoleman jälkeen. Norjalaisen Johan Svendsenin romanssi ja englantilaisen Edward Elgarin Rakkauden tervehdys puolestaan soivat tunteellista romantiikkaa kauneimmillaan. Linda päättää osuutensa unohtumattomaan, Schindlerin lista -elokuvasta tuttuun John Williamsin teemaan.

Konsertin päättää italialaisen urkuvirtuoosin ja säveltäjän Marco Enrico Bossin Intermezzi Goldoniani. Bossi oli pääasiassa tunnettu urkurina, mutta on myös säveltänyt viisi oopperaa, oratorioita, kuoro- ja kamarimusiikkia sekä piano- ja urkukappaleita. Hänen orkesteriteoksistaan ​​yksi tunnetuimmista on Intermezzi Goldoniani jousille, joka huokuu perinteistä italialaista orkesterisointia, jota alettiin 1900-luvun taitteessa nostaa uudelleen esiin italialaisen oopperan menestyksen vastareaktiona.

LIPUT: 27 € / 25 € / 10 €

HANKI LIPUT TÄSTÄ (lippu.fi)

TAITEILIJAVARTTI KLO 17.30 Mikaelin lämpiössä

Tiedot

Päivämäärä:
21 helmikuun
Aika:
18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka

Mikaeli
Sointukatu 1
Mikaeli, 50100 Suomi
+ Google Map
Puhelin
015 336 080
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto