Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

HUIKEA HARMONIKKA

17 lokakuun @ 18:00 - 20:00

ke 16.10.2024 klo 18, Mikaeli
to 17.10.2024 klo 18, Kuopion musiikkikeskus

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Janne Valkeajoki, harmonikka

Kalervo Tuukkanen: Romanttisia tuokioita
Kalevi Aho: Sonata Concertante
Jean Sibelius: Voces Intimae (sov. Pekka Helasvuo)
Jean Sibelius: Presto

Jean Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin säveltäjämme kautta aikain. Nykysäveltäjistämme sitä on Kalevi Aho, jonka konsertot soivat ympäri maailman ja levytyksiä julkaistaan kiivaaseen tahtiin. Kalervo Tuukkanen on voittanut hopeaa Lontoon kesäolympialaisten 1948 taidelajien yksin- ja kuoromusiikin sarjassa. Tämän konsertin säveltäjien CV:itä kyllä kehtaa esitellä ja komeaa on myös heidän kirjoittamansa musiikki, josta saamme nauttia pääkapellimestarimme Erkki Lasonpalon johdolla.

Tässä konsertissa kuulemme hienon kattauksen kotimaista jousiorkesterimusiikkia Mikkelin kaupunginorkesterin esittämänä. Mikkelissä syntyneen Kalervo Tuukkasen Romanttiset tuokiot vievät meidät matkalle suomalaisen miehen ajatuksiin romanssin suloisessa puristuksessa. Kalevi Ahon taiturillinen Sonata Concertante on intensiteetiltään ja virtuositeetiltaan hengästyttävä kokonaisuus, jossa energinen solisti Janne Valkeajoki pääsee todella oikeuksiinsa. Mikkelin kaupunginorkesteri on kantaesittänyt ja levyttänyt teoksen.

Sibeliuksen Voces Intimae – Sisäisiä ääniä tarjoilee myös kurkistuksen suomalaiseen sielunmaisemaan. Sibelius ei koskaan avannut alun perin jousikvartetille sävelletyn teoksen nimen taustoja, joten musiikki puhukoon puolestaan. Teoksesta kuullaan Pekka Helasvuon sovitus jousiorkesterille.

Myös Presto on alun perin jousikvartetto. Sibelius irroitti Jousikvarteton B-duuri kolmannen osan Scherzo omaksi teoksekseen ja kirjoitti sen jousiorkesterille. Teos on nuoren Sibeliuksen taidonnäyte ja antaa jo lupauksen säveltäjän orastavasta poikkeuksellisuudesta. Teknisesti haastava Presto on todellinen jousiorkesterimusiikin herkkupala.

LIPUT (Mikaelin konsertti): 27 € / 25 € / 10 €

HINTA S-ETUKORTILLA: 24 € / 22 € / 8 €

Varaa lippusi täältä (lippu.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
17 lokakuun
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjä

Mikkelin kaupunginorkesteri

Tapahtumapaikka

Mikaeli
Sointukatu 1
Mikkeli,
+ Google Map