Ladataan Tapahtumat

« Takaisin

AVAUSKONSERTTI – SINFONIA CONCERTANTE

pe 11.9.2020 klo 19, Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari ja alttoviulu
Jyrki Lasonpalo, konserttimestari ja viulu

Arvo Pärt: Summa jousiorkesterille
Joseph Haydn: Sinfonia nro 44 e-molli Hob. I:44
W.
A. Mozart: Sinfonia Concertante Es-duuri KV 364

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden avaa isä-poika -kaksikko! Arvo Pärtin, Joseph Haydnin ja Wolfgang Amadeus Mozartin teosten johdosta vastaa kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo, joka siirtyy sujuvasti myös alttoviulusolistin rooliin Mozartin Sinfonia Concertantessa, jonka toisena solistina on hänen isänsä, konserttimestari Jyrki Lasonpalo. Lämpöä tulviva teos, jossa yhdistyvät sinfonian ja soitinkonserton parhaat piirteet, on Mozartilla ainoa laatuaan, sillä useampi jo aloitettu saman teoslajin sävellys jäi syystä tai toisesta valmistumatta.

Konsertin avaava Arvo Pärtin teos Summa jousiorkesterille on salaperäisen kiehtova teos, jossa tiivistyy huippuunsa Pärtin kehittämä, ensikuulemalta yksinkertainen, mutta pinnan alla kurinalainen ja monitahoinen sävellystyyli. 85 vuotta konserttipäivänä täyttävä Pärt kuuluu maailman esitetyimpiin elossa oleviin säveltäjiin, ja hänen musiikillaan on aina ollut tärkeä rooli maansa kulttuuri-identiteetissä.

Konsertin sinfoniana on sielukas Haydnin sinfonia nro 44 e-molli, joka kantaa myös lisänimeä Suru. Vaikuttavassa ja dramaattisessa teoksessa kuuluu saksalaisesta kirjallisuudesta liikkeelle lähtenyt Sturm und Drang -tyyli, joka korosti tunteiden voimaa. Sinfonia oli myös säveltäjälleen erityinen, sillä vanhemmalla iällä hän esitti toiveen, että teos soitettaisiin aikanaan hänen omissa hautajaisissaan.

LIPUT S-ETUKORTILLA: 22 / 20 / 6 €
(norm. 24,50 / 22,50 / 8 €)
Liput tulevat myyntiin elokuussa.