Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

AVAJAISKONSERTTI: Mikkelin musiikkijuhlat

3 elokuun @ 20:00 - 21:30

la 3.8.2024 klo 20, Mikaeli

Aliisa Neige Barrière, kapellimestari
Saimaa Sinfonietta
Orkester Norden
Helsingin filharmoninen kuoro 

Luukas Hiltunen: Scintillation (kantaesitys)
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 9 d-molli op. 125

Avajaispäivän iltakonsertissa kuullaan paikallisten taitajien spektaakkelimainen Oodi ilolle, kun Saimaa Sinfonietta -orkesteri saapuu lavalle. Saimaa Sinfonietta esiintyy vahvistettuna kansainvälisen Orkester Nordenin nuorilla soittajilla, joten suurorkesterin sinfoninen humina on taattu!

Konsertin johtaa Mikkelin Musiikkijuhlien nuoreksi taiteilijaksi valittu, maamme kiinnostavimpiin nuoriin kapellimestareihin lukeutuva Aliisa Neige Barrière. Konsertin kuorona toimii ilmaisuvoimastaan ja metallikkaasta soinnistaan tunnettu Helsingin filharmoninen kuoro, joka on esiintynyt lukuisilla Suomen musiikkifestivaaleilla ja tehnyt yhteistyötä mm. RSOn ja Kansallisoopperan ja -baletin kanssa.

Konsertin ohjelmassa kuullaan festivaalin teeman mukaisesti Ludwig van Beethovenin 9. sinfonia, joka kantaesitettiin Wienissä toukokuussa 1824. Toisena teoksena konsertissa kuullaan Luukas Hiltusen Scintillation -teos orkesterille ja sekakuorolle, joka kantaesitetään avajaiskonsertissa Mikkelissä elokuussa 2024. Pirkanmaalla vaikuttava Luukas Hiltunen on Mikkelin Musiikkijuhlien vuoden 2024 nuori säveltäjä. Hiltusella on kustannussopimus wieniläisen Universal Editionin kanssa ja hänen teoksiaan on kuultu useilla Suomen festivaaleilla.

Konsertin kesto n. 80 minuuttia.

Konserttia edeltää keskustelutilaisuus illan artistien kesken Mikaelissa.

Liput

Liput 59 € / lapset/opiskelijat 49 € (sis toim.kulut)

www.mikkelinmusiikkijuhlat.fi

Tiedot

Päivämäärä:
3 elokuun
Aika:
20:00 - 21:30

Tapahtumapaikka

Mikaeli
Sointukatu 1
Mikkeli,
+ Google Map