Erkki Lasonpalo jatkaa pääkapellimestarina Mikkelissä

28.05.2021

ERKKI LASONPALO JATKAA MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERIN PÄÄKAPELLIMESTARINA

Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina vuoden 2020 alusta toiminut Erkki Lasonpalo jatkaa tehtävässään myös vuodet 2022-2023. Sekä orkesteri että kapellimestari ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön ja ovat näin ollen päättäneet jatkaa pääkapellimestarisopimusta kahdella vuodella. Koronan vuoksi rikkonaisten vuosien jälkeen odotukset ovat korkealla, kun syksyllä ja ensi vuonna toivottavasti konserttitoimintaa voidaan jatkaa normaalimmissa olosuhteissa.

Erkki Lasonpaloa nähdään tulevaisuudessakin Mikkelin kaupunginorkesterin edessä pääkapellimestarin roolissa, sillä kaupunginorkesteri ja Lasonpalo ovat sopineet jatkosta vuosiksi 2022-2023. Sopimuksen mukaisesti Lasonpalo tulee johtamaan orkesteria vähintään kuusi ohjelmaa vuodessa. Lisäksi pääkapellimestarin tehtäviin kuuluu ohjelmistosuunnittelu yhdessä orkesterin intendentin ja orkesterin jäsenistä koostuvan ohjelmatoimikunnan kanssa.

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuodesta 2008 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin. Viulua Lasonpalo opiskeli ensin Lahden konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli viulua vuodesta 2004 prof. Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, prof. Réka Szilvayn ja Tero Latvalan johdolla. Hän on toinen viulisti Postiglione jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kansainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun.

Lasonpalo on toiminut vuoden 2020 alusta myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesterit tekevät säännöllistä yhteistyötä ja esiintyvät yhdessä nimellä Saimaa Sinfonietta.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden 2021 ohjelma julkistetaan elokuussa. Orkesteria nähdään kesällä Hulivilikarnevaaleilla sekä Mikkelin musiikkijuhlilla. Musiikkijuhlien konsertin johtaa Erkki Lasonpalo ja ohjelmassa on mm. Kalevi Ahon harmonikkateoksen kantaesitys.