ELINAN SURMA -OOPPERAN LIPUT TULEVAT MYYNTIIN

08.10.2021

Lipunmyynti Oskar Merikannon Elinan surma -oopperan näytöksiin alkaa 11.10. klo 12 Lippupisteen myyntipisteissä. Näytökset ovat Mikaelissa maaliskuussa 2022. Oopperan ohjaa Markku Pölönen ja kapellimestarina toimii Erkki Lasonpalo. Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistyksen (ESMO ry:n) tuottaa oopperan yhteistyössä Saimaa Sinfonietan eli Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien kanssa.

Liput hankittavissa täältä (lippu.fi)

Elinan Surma on ensimmäinen oopperatuotanto Mikkelissä 20 vuoteen. ESMO ry tuottaa, Markku Pölönen ohjaa ja musiikista vastaa Saimaa Sinfonietta kapellimestarinaan Erkki Lasonpalo. Päärooleissa laulavat Anu Ontronen, Heikki Kilpeläinen ja Mari Karjalainen. Ensi-iltaa juhlitaan Mikaelissa 5.3.2022 ja muut näytökset ovat 11. ja 12.3.2022.

Vanhaan kalevalamittaiseen balladiin perustuvan oopperan tapahtumat ovat dramaattisia, ja niitä maalailee suomalaista sydäntä lähellä oleva Oskar Merikannon (1868–1924) ilmaisuvoimainen musiikki. Viisinäytöksinen vajaa parituntinen ooppera on sävelletty vuosina 1909–1910 ja sen libretto on Jalmari Finnen käsialaa. Elinan Surma on harvinaisuus ja sitä on esitetty lähinnä 1900-luvun alkupuolella mm. Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 1913.

Elokuvistaan tunnettu ohjaaja Markku Pölönen on niittänyt mainetta myös oopperatyöstään: viimeisimpänä katsomot Joensuussa loppuunmyynyt W.A. Mozartin Figaron häät. Elinan surma on hänen viides oopperaohjauksensa. ESMO ry haluaa tehdä oopperaa eteläsavolaisin voimin. Päärooleissa nähdään maakunnasta lähtöisin olevia solisteja, montussa paikallisten orkesterien muusikoita. Markku Pölösen suunnitteleman puvustuksen ja lavastuksen toteuttavat savonlinnalaisen Ammattiopisto SAMIedun opiskelijat Anne Peltosen johdolla ja kuoro on koottu paikallisista laulajista. Kyseessä on laaja Mikkelin, Savonlinnan ja Lappeenrannan kulttuurikentän toimijoiden yhteistuotanto.

Myöhemmin maaliskuussa 2022 järjestetään näytökset myös Savonlinna-salissa. Savonlinnan liput tulevat myyntiin myöhemmin.

 

Lisätietoja:
Jaakko Antila
intendentti
040 129 4938
jaakko.antila(at)sivistys.mikkeli.fi

Mirva Helske
tuottaja / ESMO ry
044 033 8448
mirvahelske(at)gmail.com