Syyskauden 2024 ohjelma on julkaistu

15.07.2024

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden 2024 ohjelma on julkaistu ja liput ovat myynnissä.

Kausiesitettä on löydettävissä eri puolelta Mikkeliä. Lippuja voit ostaa Lippupisteen verkkokaupasta ja myyntipisteistä.

 

 

 

 

 

 

 

Pääkapellimestarin tervehdys

Meillä on Mikkelissä kansainvälisen tason orkesteri, joka on alkanut niittämään mainetta mm. levytyksiensä kautta maailmalla. On myös ilo huomata, että YLEn rekka on enenevissä Mikaelin takapihalla. Se tarkoittaa, että myös kansallisesti tekemisemme huomioidaan ja sitä arvostetaan. Olemme siis taiteellisesti aallonharjalla.

Lisäksi mieltäni lämmittää se, että orkesterimme vie musiikin ilosanomaa esimerkiksi palvelutaloille, kouluille ja asukkaille kautta maakunnan. Kulttuuri ja sen laadukas esillepano on meidän kaikkien omaa pääomaa, missä olemme hyviä ja mistä meidän tulee olla ylpeitä.

Konsertissa pääset irti hektisestä arjesta – tiskivuoresta ja laskupinosta. Konsertista saat sointukylpyä, tapaamisia, tälläytymistä. Saa olla myös tapaamatta ja tälläytymättä. Konsertissa ei ole oikeata tai väärää tapaa käyttäytyä. Tule omana itsenäsi ja nauti, ja ota pari ystävääsikin mukaan.

Erkki Lasonpalo
pääkapellimestari
Mikkelin kaupunginorkesteri

Mikkelin kaupunginorkesterin kevät 2024 ohjelma on julkaistu

15.12.2023

Mikkelin kaupunginorkesterin kevätkauden 2024 ohjelma on julkaistu ja liput ovat myynnissä.

Lippuja voi hankkia Lippupisteen myyntipisteistä kautta maan (Mikkelissä Graanin kauppakeskus ja R-kioskit) ja tottakai netistä lippu.fi.

Kausikortilla nautit konsertit omalta vakiopaikaltasi Mikaelissa edulliseen hintaan. Kausikortin voit hankkia tästä.

HUOM! Syksyllä 2023 toteutetun yleisökyselyn perusteella aloitamme kaikki konserttimme jatkossa klo 18.

 

Pääkapellimestarin tervehdys

Hyvä konserttivieraamme,
Mikkelin kaupunginorkesteri elää musiikillista nousukautta. Orkesterin tekeminen on laadukasta ja musiikin tekeminen innostavaa, ja mikä hienointa, kova työmme on näkynyt yleisöluvuissa ja esimerkiksi hienoissa arvosteluissa myös kansainvälisissä klassiseen musiikkiin erikoistuneissa tiedotusvälineissä. Vaikka siis itse sanon, saamme olla aidosti ylpeitä meidän omasta orkesterista. Mikkelin seutu tarjoaa kokoonsa ja resursseihinsa nähden huippua sielunruokaa vauvasta vaariin ja teemme kaikkemme, että huolimatta kovista ajoista, tämä tekeminen on vasta alkusoittoa tulevasta. Nähdään siis konserteissa!

 

Intendentin tervehdys

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Takana on hieno 120-vuotisen orkesteritoiminnan juhlavuosi Mikkelissä ja nyt lähdetään rakentamaan seuraavaa 120 vuotta. Kevään ohjelma tarjoilee jälleen paljon hienoa musiikkia ja yhteisiä kokemuksia. Kattaus pitää sisällään Mikkelin orkesterin ydinosaamista eli jousiorkesterimusiikkia, mutta mukana on myös Saimaa Sinfonietta, Vappuetkojen viihdeorkesteri sekä yhteistyö Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Vuonna 2024 juhlitaan yhden merkittävimmistä suomalaisista säveltäjistä merkkivuotta, kun Kalevi Aho täyttää 75 vuotta. Juhlavuosi huomioidaan kevään ohjelmassa pariinkin otteeseen, kun tammikuussa esitetään ja levytetään Konsertto alttohuilulle maailman kärkihuilistin kanssa. Helmikuussa Saimaa Sinfonietta kantaesittää Kalevi Ahon Sinfonian nro 18. Varta vasten Saimaa Sinfonietalle kirjoitetun sinfonian kantaesitys on hieno meriitti ja suuri kunnia yhteisorkesterillemme.

Jousiorkesterikonserteissa lavalla nähdään paljon odotettuja vieraita niin solisteina, kuin kapellimestareinakin. Pääsiäisviikolla kuullaan tällä kertaa aivan uusiksi ajateltu hiljaisen viikon ohjelma, jossa hyödynnetään myös ääniteknologiaa. Ja viime vuodelta tuttu Vappuetkojen huippubändi on jälleen kasassa ja luvassa huikea ohjelma vappuaaton iltaan. Kannattaa tulla kuulolle.

Nähdään Mikaelissa!

Vastaa kyselyyn konserttien alkamisajasta

04.10.2023

Kehitämme toimintaamme ja palveluamme. Olemme kiinnostuneita mielipiteestäsi konserttien alkamisajankohdan suhteen.

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertit alkavat arki-iltoina tavallisesti klo 19. Pyrimme nyt selvittämään olisiko aikaisempi ajankohta (klo 18) mieluisampi yleisöllemme.

Vastaa kyselyyn ja voit voittaa lahjakortin kevään 2024 konserttiin. Kyselyyn voit vastata myös nimettömänä, jolloin et osallistu arvontaan. Lahjakortteja arvotaan yhteensä viisi kappaletta yhteystietonsa jättäneiden kesken. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

 

VASTAA KYSELYYN TÄSTÄ