Erkki Lasonpalo jatkaa pääkapellimestarina Mikkelissä

28.05.2021

ERKKI LASONPALO JATKAA MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERIN PÄÄKAPELLIMESTARINA

Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina vuoden 2020 alusta toiminut Erkki Lasonpalo jatkaa tehtävässään myös vuodet 2022-2023. Sekä orkesteri että kapellimestari ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön ja ovat näin ollen päättäneet jatkaa pääkapellimestarisopimusta kahdella vuodella. Koronan vuoksi rikkonaisten vuosien jälkeen odotukset ovat korkealla, kun syksyllä ja ensi vuonna toivottavasti konserttitoimintaa voidaan jatkaa normaalimmissa olosuhteissa.

Erkki Lasonpaloa nähdään tulevaisuudessakin Mikkelin kaupunginorkesterin edessä pääkapellimestarin roolissa, sillä kaupunginorkesteri ja Lasonpalo ovat sopineet jatkosta vuosiksi 2022-2023. Sopimuksen mukaisesti Lasonpalo tulee johtamaan orkesteria vähintään kuusi ohjelmaa vuodessa. Lisäksi pääkapellimestarin tehtäviin kuuluu ohjelmistosuunnittelu yhdessä orkesterin intendentin ja orkesterin jäsenistä koostuvan ohjelmatoimikunnan kanssa.

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuodesta 2008 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin. Viulua Lasonpalo opiskeli ensin Lahden konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli viulua vuodesta 2004 prof. Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, prof. Réka Szilvayn ja Tero Latvalan johdolla. Hän on toinen viulisti Postiglione jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kansainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun.

Lasonpalo on toiminut vuoden 2020 alusta myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesterit tekevät säännöllistä yhteistyötä ja esiintyvät yhdessä nimellä Saimaa Sinfonietta.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden 2021 ohjelma julkistetaan elokuussa. Orkesteria nähdään kesällä Hulivilikarnevaaleilla sekä Mikkelin musiikkijuhlilla. Musiikkijuhlien konsertin johtaa Erkki Lasonpalo ja ohjelmassa on mm. Kalevi Ahon harmonikkateoksen kantaesitys.

Toukokuun ohjelma julkaistu. Liput myyntiin 5.5. klo 12!

30.04.2021

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 30.4. tiedottanut, että toukokuussa 2021 voi yleisötapahtumiin ottaa 50 henkilöä, kun turvallisuus saadaan taattua. Lue AVIn tiedote tästä.

Rajoitus mahdollistaa salin jakamisen sektoreihin ja jokaiseen sektoriin voi ottaa max 50 henkilöä. Martti Talvela -sali on mahdollista jakaa parveen ja permantoon. Permannolle mahtuu turvavälein 50 ja parvelle 30 henkilöä.

Martti Talvela -salissa 13.5. kuultava Kevään triptyykki- konserttiin sekä loppukuusta kuultaviin kamarimusiikkisarjan konsertteihin liput tulevat myyntiin ke 5.5. klo 12. Kevään triptyykki kuullaan myös suorana internetlähetyksenä osoitteessa semilive.fi

Liput ovat hankittavissa ainoastaan ennakkoon Lippupisteen myyntipisteissä ja osoitteessa lippu.fi .

Ennakkolipunmyynnin perusteella pystymme takaamaan kaikille turvallisen konserttikokemuksen. Ole nopea, lippuja on myynnissä rajattu määrä.

TOUKOKUUN KONSERTIT:

to 13.5. KEVÄÄN TRIPTYYKKI, klo 19 Mikaeli & semilive.fi
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Christoffer Sundqvist, klarinetti

Akutagawa, Copland, Bacewicz

to 20.5. KAMARIKONSERTTI – Lehmus Quartet & Lauri Ronimus
konsertit klo 17 ja klo 19, Kamarimusiikkisali Mikaeli

Lauri Ronimus, trumpetti ja laulu
Heidi Lehtoranta, viulu
Lahja Pulkkinen, viulu
Pirkko-Liisa Rautavirta, alttoviulu
Yrjö Pulkkinen, sello

pe 21.5. KAMARIKONSERTTI – Sonaattien lumoa
konsertit klo 18 ja klo 20, Kamarimusiikkisali Mikaeli
Ida Tunkkari, viulu & Lauri Kotila, viulu
Sari Nevanko, alttoviulu & Heikki Hotti, sello
Kvartetti – Lauri Kotila, viulu; Tuukka Lehtonen, viulu; Yrjö Pulkkinen, sello, Kari Ovaskainen, kontrabasso

ti 25.5. KAMARIKONSERTTI – Kevään sointia
konsertit klo 18 ja klo 20, Kamarimusiikkisali Mikaeli

Tuukka Lehtonen, laulu
Jyrki Lasonpalo, viulu
Lauri Lehto, viulu
Sari Nevanko, alttoviulu
Heikki Hotti, sello
Kari Ovaskainen, kontrabasso

Kevätkauden 2021 viimeiset konsertit vielä vahvistamatta

13.04.2021

Koronapandemia on kohdellut kaltoin orkesterin kevätkauden suunnitelmia. Olemme joutuneet jatkuvasti muuttamaan suunnitelmia muuttuvien rajoitusten ja määräysten vuoksi. Emme ole tästä syystä myöskään halunneet julkaista konsertteja, ennen kuin olemme voineet olla aivan varmoja että ne pystytään tekemään. Tästä syystä myös tällä hetkellä konserttikalenterimme näyttää tyhjää. Loppukeväälle oli toki suunniteltu useampikin hieno konsertti, mutta erinäisten koronan aiheuttamien syiden vuoksi olemme joutuneet ne järjestään perumaan tai siirtämään tulevaisuuteen. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 22.4. saakka eikä esimerkiksi toukokuun tilanteesta ole vielä tietoa. Meillä on olemassa valmiita suunnitelmia konserttien toteuttamiseksi heti kun se on mahdollista. Pyrimme avaamaan ovemme yleisölle heti kun se on mahdollista – vaikka saliin voitaisiin ottaa vain pienikin määrä yleisöä. Sitä ennen esiinnymme videon välityksellä sekä suorin lähetyksin että tallenteiden muodossa.

Tiedotamme lisää loppukevään ohjelmistosta heti, kun tiedämme tulevista rajoituksista ja saamme varmistettua muuttuneet konserttiohjelmamme. Toivottavasti näemme pian!!