etusivuorkesteriohjelmistogalleriayhttied

SYKSYN 2017 LIPUT NYT MYYNNISSÄ >>

Syksyn odotettu huippuvierailija on kapellimestari-säveltäjälegenda Leif Segerstam. Poikkeuksellisen mittavan määrän sinfonioita säveltänyt Segerstam tuo tuliaisinaan uuden sinfonian, joka on järjestysluvultaan jo nro 317 - A St. Michel-guide to gourmet-tidbits of musical substances. Konsertin solistina soittaa ranskalainen pianisti-säveltäjä Christophe Sirodeau. Segerstamin ja Hindemithin musiikkia kehystävät Sibeliuksen sävelet, Kurkikohtaus ja Rakastava-sarja.

NELJÄ TEMPERAMENTTIA

ke 22.11.2017 klo 19, Mikaeli

Leif Segerstam, kapellimestari
Christophe Sirodeau, piano

Leif Segerstam (s. 1944), kapellimestari, säveltäjä, viulisti ja pianisti, on yksi Skandinavian monipuolisimmista säveltaiteilijoista. Segerstam on johtanut urallaan useita merkittäviä orkestereita ympäri maailman. Pohjoismainen musiikkineuvosto myönsi Segerstamille Pohjoismaiden neuvoston vuoden 1999 musiikkipalkinnon hänen ansioistaan pohjoismaisen musiikin väsymättömänä esille tuojana.

Konsertin solistina soittaa ranskalainen pianisti-säveltäjä Christophe Sirodeau. Hän on opiskellut sekä Ranskassa ja Venäjällä. Hän on laajasti tunnustettu sekä pianistina, että säveltäjänä.

Paul Hindemithin teos Neljä temperamenttia kuvaa neljää antiikin oppien mukaista ihmistyyppiä. Teoksessa johdantoa seuraa neljä jaksoa, joissa alussa kuultuja aiheita muunnellaan neljän temperamentin mukaisesti.

Segerstamin ja Hindemithin musiikkia kehystävät Sibeliuksen sävelet. Kurkikohtaus op.44 on alun perin sävelletty Arvid Järnefeltin näytelmään Kuolema. Illan konsertissa kuultava Rakastava-sarja op. 14 on sävelletty vuonna 1912 jousiorkesterille ja lyömäsoittimille.

Jean Sibelius: Kurkikohtaus näytelmästä Kuolema op. 44
Paul Hindemith: Neljä temperamenttia pianolle ja jousille

Leif Segerstam: Sinfonia nro 317, kantaesitys
Jean Sibelius: Rakastava-sarja op. 14

Syksyn 2017 kausiesite

Avoimet työpaikat:

Alttoviulun äänenjohtaja: www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/154755

Mikkelin kaupunginorkesteri / St. Michel Strings

vt. intendentti Jukka Mäkelä - Mob. +358 40 129 4147 - jukka.makela@mikkeli.fi

Liput Ticketmaster (suora linkki kaupunginorkesterin konserttilippuihin)

Kaikki oikeudet pidätetään
Mikkelin Kaupunginorkesteri © 2013
Design: HAAJA
Linkit
Mikkelin kaupunki
Kongressi- ja konserttitalo Mikaeli